Keresés

Jó reggelt Mindenkinek!

Ami itt megtalálható:

  • hogy mit csináltam, mit csinálok, és mit fogok csinálni
  • hogy mit csinál néhány kedvencem

Ami itt nem található:

  • politika
  • világ-, nemzet-, élet- és lélekmentő jó tanácsok, valamint horoszkóp

Jó szórakozást! DSR

Hol vagyok: dolak.hu > DSR > Állatrajz

Állatos cikkek

Whiskas: Imádom a cicákat, egy kicsit olyanok, mint én

2011. 10. 01.

Dolák-Saly Róberttel hetekig egyeztetünk, míg összejött ez az interjú, rendkívül elfoglalt, szinte percekre be vannak osztva a napjai. Az idén a 25 éves jubileumát ünneplő L'art pour l'art Társulattal turnézik az országban, miközben új műsorokat készít kollégáival a közszolgálati televízióban.

Korábban három cicával élt együtt, kettőt ő választott, a harmadik egyszerűen beköltözött DSR-hez. Mindannyian egyhamar átestek a névadó keresztségen.

ZOOBUDAPEST.COM: Dolák-Saly Róbert a makikról

2009. 07. 26.

Aki ismeri a neves brit komikus, John Cleese makikhoz való viszonyát, az nyilván nem lepődik meg azon, hogy a madagaszkári félmajmok és az abszurd humor között immár tradicionálisnak mondható jó viszony van. Éppen ezért kértük fel Dolák-Saly Róbertet, hogy a makik új immerziós kifutójának megnyitóján ossza meg velünk, mint gondol ezekről az állatokról. Azért, hogy ebből honlapunk olvasói se maradjanak ki, a teljes avatóbeszédet közöljük.

Hócipő: Dolák-Saly makiházat avatott

2009. 07. 01.

ZOOBUDAPEST.COM: Makik között sétálhat a közönség

2009. 06. 20.

Mostantól akár a makik közé is besétálhatnak mindazok, akik felkeresik Állatkertünket. A népszerű gyűrűsfarkú makik kifutóját ugyanis– saját erőből – oly módon alakítottuk át, hogy az a látogatók számára is bejárható legyen.

Cicc... (Macska Magazin): DOLÁK-SALY RÓBERT: Macska az ágyban

2005. 06. 01.

Dolák-Saly Róbert erőteljesen vonzódik az élőlényekhez. Nem csoda, hisz eredetileg biológiatanár volt. Mint azt megtudtuk, még múzsái is állatok. Kertes házában számos kedvencet gyűjtött maga köré.

Tina Magazin: Boborján, a mafla vizsla

2003. 12. 09.

Dolák-Saly Róbert szerint az állatokat elég csak szeretni. És hiába hordjuk úgy fenn az orrunkat, nincsen olyan pozitív emberi tulajdonság, amely ne volna meg bennük is.

Hölgyvilág: Dolák-Saly kedvencei

2003. 10. 09.

Jó dolga van az állatoknak Dolák-Saly házában. Róbert. Három cicát, egy kajla arany retrievert és két papagájt kényeztet.

Kiskegyed: Kutya legyek – komolyan

2003. 07. 15.

Hogy mit meg nem képesek tenni a hírességek a kutyájukkal! Ünneplik a szülinapját, melíroztatják a feje búbján a szőrt, sétálni meg egyszer viszik az életben. Állati!

Színes Mai Lap: Macskával az ágyban

2002. 04. 07.

Dolák-Saly Róbert erőteljesen vonzódik az élőlényekhez. Nem csoda, hisz eredetileg biológiatanár volt. Mint azt megírtuk, még a múzsái is állatok. Kertes házban számos kedvencet gyűjtött maga köré.

Színes Mai Lap: Lám, a láma

2002. 03. 28.

Ki gondolná, hogy Dolák-Saly Róbert múzsái állatok? Most éppen egy láma, akit egy bulin mutattak be neki.

A macska: A macskáktól tanultam meg az állatok nyelvét

2000. 03. 01.

Dolák-Saly Róbert családi életébe ugyan nem nyertem közvetlenül bepillantást, de a zenész, zeneszerző, szövegíró, énekes, színész, a L'art pour l'art Társulat tagja, a magyar abszurd humor egyik legnépszerűbb képviselője biztosított róla, hogy mindent meg fogok tudni állatairól, amire csak kíváncsi vagyok. A tőle megszokott képletes és élvezetes előadásmódban beszélt szeretett állatairól a három macskáról, a kutyáról, és a két csincsilláról...

Kurir: DSR és a sünidő

1996. 08. 11.

Évekig tartott a sünidő Dolák-Saly Róberték kertjében. Reménykednek, ha befejeződik az építkezés, visszatérnek hozzájuk a tüskés hátú lények. Egyébiránt - mint a 6. oldalon olvasható interjúból kiderül - ott a sünök nem dörögtek, hanem szuszogtak, jó hangosan. Felvetődik az a kérdés is, valóban mérges-e a hörcsög, s ha igen, akkor miért, valamint: mire taníthatja meg az embert a macska? Ja, és még szóba kerül egy tépőzáras kutya...

Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja