Keresés

Jó reggelt Mindenkinek!

Ami itt megtalálható:

  • hogy mit csináltam, mit csinálok, és mit fogok csinálni
  • hogy mit csinál néhány kedvencem

Ami itt nem található:

  • politika
  • világ-, nemzet-, élet- és lélekmentő jó tanácsok, valamint horoszkóp

Jó szórakozást! DSR

Hol vagyok: dolak.hu > DSR > Dolák-Saláta

Évkönyvek

Széchenyi István Gimnázium
2003

1969-1972. Nekem három év adatott meg az akkori Münnich Ferenc Gimnázium falai között. Negyedikbe már Budapestre jártam. Nem kis tehertétel egy ünnepi kiadványba olyan időszakról írni, amely számomra tele volt fájdalommal és kétségekkel. Édesapámat 1967-ben vesztettem el, és Dunaújvárosba édesanyámmal 1969-ben költöztünk...

tovább >>

Móra Ferenc Általános Iskola
2001

Úgy érzem, nem az idő szépítette meg azokat az időket. Tizennyolc éves voltam és tanár. Pontosabban még csak képesítés nélküli tanár-tanonc. Egy harmincnyolc fős gyerekcsapatot bíztak rám, amely – mint később megtudtam – az iskola legkezelhetetlenebb társasága volt. Azért „ajándékozták” nekem a 2.b-t, mert senki sem akarta vállalni őket. A kezdet borúsnak tűnt...

tovább >>

Interjúkönyvek, grafológia

Barkó Judit: Híres aurák
2003

A kávéház legsarkában ültünk le beszélgetni, de így is láttam, hogy mindenhonnan mosolygó pillantások kísérik. Összesúgnak, „nagypapáznak”, és „boborjánoznak”, sőt a kutyát keresik.

tovább >>

Kenyeres Ilona: Sztárok tükörben
2001

Pandacsöki Boborjánt, azaz Dolák-Saly Róbertet kissé félve hívtam fel telefonon, mert egy ismerősöm azzal riogatott, hogy egyáltalán nem lehet vele komolyan beszélni. Engem azonban semmi nem tántoríthatott el a szándékomtól. Felhívtam és mondhatom, igen kellemesen csalódtam. Mi több, olyan komolyan vette a dolgot, hogy nem egyszer visszahívott, s a különféle időpont egyeztetések után mindannyiszor hajszálpontosan betartotta ígéretét. Az interjú során pedig nem csupán az általa életre hívott figurákról és a grafológiáról beszélgettünk, hanem az élet egyéb dolgairól is.

tovább >>

Grafológia: Dolák-Saly Róbert zenész, előadóművész
2005

Pályáját az 1976-77-es Omega-turné „előzenekaraként” kezdte. 1980-ban az MTV Pulzus című könnyűzenei műsor tehetségkutató versenyének győztese lett. 1982-re készült el első koncertműsora, 1983-ban jelent meg első lemeze. 1991-ben eMeRTon, 1992-ben Arany Zsiráf díjjal ismerték el zenei tevékenységét. 1992-94-ben abszurd írásai jelentek meg egy ifjúsági lapban, ennek folytatásaként immár két nagysikerű könyv – a Madáretető és a Boborján – szerzője. No és persze, a L’art pour l’art Társulat alapító tagjainak egyike.

tovább >>

Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja