Keresés
Hol vagyok: dolak.hu > Média > Cikkek > Cikkarchívum

Beol.hu: Nehéz komolyan venni - abszurd interjú Dolák-Saly Róberttel

2010. 07. 27.

Az eredeti cikk megtekintése

A L’art pour l’art Társulat az Anyám tyúk, avagy az ember tragédia című színházi esttel lépett fel nemrég Gyulán. A Pandacsöki Boborján, Parittya Setét Antal, Naftalin Ernő és Leopold szerepét alakító Dolák-Saly Róbertet faggattuk az előadást követően.

Rövid játékra invitálom: önnek mi jut eszébe Gyuláról?

Gyuláról? A Lali. Talán ismerős a Gyuszi-Lali páros, a híres-hírhedt beszélgető duett, akik általában azt szokták megtárgyalni egymással, hogy melyikük kicsoda. Na, ebben a kettősben szerény személyem a Lali, rólam pedig általában én jutok eszembe, amiért elnézést kérek mindenkitől, aki másra számított.

S ha megemlítem, hogy vár?

A vár szóról pedig a kopoltyú, a tolltartó, a főbejárat, Leonardo da Vinci, vagy a biciklicsengő, a szomáliai tengerpart, a papírvágó kés és a fehér törpék.

Jövőre lesz a L’art pour l’art Társulat 25 éves, ugyanakkor a 13. színházi est is akkor kerülhet műsorra. Babonás, hisz a számmisztikában?

A felsorolás nem teljes, mert a társulat három fiúból és egy lányból áll, ami az általunk kedvelt Beatles együttessel együtt nyolc fő. A Társulatnak eddig négy CD-je és legalább hat DVD-je jelent meg, amihez, ha hozzáadom a tagok ujjait — lábujjakkal együtt —, az már kilencven. Ja, nem vagyok babonás.

L.B.

Kapcsolódó anyagok

CikkekCikkarchívum
Címkék: 2010
Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja