Keresés
Hol vagyok: dolak.hu > Média > Cikkek > Cikkarchívum

Cicc... (Macska Magazin): DOLÁK-SALY RÓBERT: Macska az ágyban

2005. 06. 01.

Dolák-Saly Róbert erőteljesen vonzódik az élőlényekhez. Nem csoda, hisz eredetileg biológiatanár volt. Mint azt megtudtuk, még múzsái is állatok. Kertes házában számos kedvencet gyűjtött maga köré. Három cicáról és egy kutyusról gondoskodik nagy szeretettel: – Lili és Pötyi testvérek, elkérés áltat, még kölyök-korukban kerültek hozzám. A harmadik macska, Marci az ablakon kopogtatott be egy szép napon. Hiába mondták neki: ne gyere be, mert van már belőled kettő. A cica nem hitte el, és egy óvatlan pillanatban beszökött. Robi párja kezében hozta a hálószobába, kérdezte: ezzel mi legyen?

– Kivettem a kezéből, beraktam az ágyba, a válasz meg is született: a macska marad – magyarázza a szaporulat okát Dolák-Saly, aki három éve karácsonykor előző kutyája halála miatt szomorkodott, de barátai meglepték egy golden retriever kölyökkel. Fanny már nagy kutya, és kénytelen volt tudomásul venni, hogy a cicák olyan barátok, akiket nem szabad elfogyasztani, pedig néha a játék hevében, a kedveskedő harapdálás közben a kutya gyanúsan nagyra nyitja a száját. Marci cica pedig már tudja, hogy nincs mitől félnie, és gyakran simul a kutyához dorombolva, aki a gazdi felügyelete mellet nagy önmegtartóztatással lemond a cicakergetésről, amit az udvaron előszeretettel művel.

– Volt egy csincsilla-pár is a házban, de elajándékoztam őket egyik barátomnak, mert rájöttem, nem tudok kellő szeretetet adni ennyi állatnak, pedig nekik ez a legfontosabb. Egy időre állatstop van nálam, pedig szívem szerint az összes kóbor állatot magamhoz venném. Rengeteg szeretetet és energiát lehet kapni tőlük. Pötyi macsekom például rendszeresen a nyakamba tekeredik, amikor dolgozom, olyankor telítődik energiával. Felugrik a vállamra, és ott keres magának fekvőhelyet. Volt már, hogy egy órát is a nyakamban töltött, amikor számítógépen dolgoztam, ami hideg teleken nagy előny, mert egy sál nem képes dorombolni, nem beszélve a csiklandós helyezkedésről, ami felér egy jó masszázzsal. Hát így élünk én és az állatok…

Dr. Horváth Dávid

Kapcsolódó anyagok

CikkekCikkarchívum
ÁllatrajzAz én volt állataim

Kapcsolódó linkek

Állatok
Címkék: 2005 | állatok | Macska Magazin
Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja