Keresés
Hol vagyok: dolak.hu > Média > Cikkek > Cikkarchívum

Express/Ráadás: Válaszol: Dolák-Saly Róbert zenész, elõadómûvész

1996. 12. 28.

/Futtában/

Közeleg 1996. vége. Hogyan sikerült ez az éved?

Szerettem volna, ha még több mindent csinálhatok. Igaz, így is megjelent az Őskor című lemezem, játszottam a L'art pour l'art-ban, Vastyúk-felvételek készültek a tévében, boltokba került az együttes másik CD-je, a Lila liba. De nyáron például húsz fellépésből álló turnét terveztünk - és ebből összesen hat előadás valósult meg. A Park Színpadi fellépés bevételét rákbeteg gyerekeknek szántuk, de a tervezett bevételnek csak egyötödét tudtuk produkálni, és ez nagyon szomorú. Mindez pedig azért történt így, mert egyes menedzserek, akik a programunkat szervezték, amatőr módon és tisztátalanul dolgoztak. Nem éppen jó hír az sem, hogy a L'art pour l'art kettészakadt. Azaz: kivált belőle Galla Miklós. Már régtől fogva érlelődött ez a helyzet - pillanatnyilag más választásunk nem volt.

Az okok... ?

Azokról nem szívesen beszélnék. Helyettem beszéljen az a tény, hogy hárman együtt maradtunk. Az is lehet, hogy késõbb kiegészülünk. December 31-én mindenesetre megszokott formájában látható a társulat a televízióban.

Szoktál-e fogadkozni szilveszterkor?

Nem, ha viszont bármikor elrontok valamit, dühöngök és megfogadom: ezután másképp lesz!

…és másképp lesz?

Azzal biztatom magamat, hogy szép lassan fejlődöm.

Papírtrombita, konfetti, pezsgő, buli, petárda…?

Na tudod, amikor ezek az ünnepi hangulatúnak hitt, félreértelmezett önfelszabadító tragédiák zajlanak - akkor jövök rá, milyen polgárian tudok viselkedni. Talán azt lehetne hinni: legalább társaságban bohóckodom, vagy ilyesmi. De nem. Inkább ülök és hallgatok. Azt is lehetőleg otthon. Én az év háromszázhatvannégy napján élek közel természetem szerint, így nincs szükségem egynapos "szerepekre". Nem is igen pezsgőzöm. A petárdázókra meg borzasztóan haragszom! Legszívesebben bezárnám őket egy szobába, és hasonló meglepetésekkel kedveskednék nekik naphosszat, mint amilyeneket õk szereznek másoknak!

Terveid a jövő évre?

A L'art pour l'art megújulva legközelebb ősztől lesz látható, új színházi esttel. Erre nagy igény van. A műsor címét még nem tudjuk, de biztosan ugyanolyan marhaság lesz, mint az előzőek, és biztosan semmi köze nem lesz az előadás tartalmához. Hogy Budapesten hol játszunk, az még nem dőlt el. Terveink között szerepel továbbá két új Vastyúk-tévéműsor, amiket "nagy durranásnak" szánunk. Aztán, én szeretnék egy gyereklemezt, amelyen Nagy Natáliával énekelnénk.

Mit kívánsz magadnak 1997-re?

Nem tudom különválasztani a "köz" ügyeit a magánéletemtől - mivel nem lehet. Így hát általában véve azt kívánom, hogy csökött és infantilis világunk változzon - egy kicsit legalább. Mert ha ilyen marad, annak jó vége nem lesz. Én személy szerint arra vágyom, hogy minél zavartalanabbul tehessem a dolgomat. A L'art-nak pedig azért szorítok, hogy sikerüljön átvészelnie jelenlegi nehézségeit.

Mindnyájatoknak boldog Újévet kívánok!

(Podonyi)

Kapcsolódó anyagok

CikkekCikkarchívum
Címkék: 1996 | Express
Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja