Keresés
Hol vagyok: dolak.hu > Média > Cikkek > Cikkarchívum

Kisalföld: Először Győrben volt „indián”

2003. 05. 01.

Pucér nők: Egyesíti az elmúlt előadások előnyeit, izgalmas dramaturgia

Május 28-án, szerdán este 7 órától a Győri Nemzeti Színház vendége lesz a L'art pour l'art Társulat. Nyolcadik színházi estjüket Pucér nők ruhában címmel mutatják be.

– Győrött születtem, Dunaújvárosban jártam iskolába és Budapesten érettségiztem – árulta el magáról Dolák-Saly Róbert, a társulat oszlopos tagja. – Ezzel egyébként egy régebbi dalom címét és szövegét idéztem.

A közönség szeretett Winnetou-ja elárulta, hogy hat éves koráig a vizek városában nevelkedett, a híres Benedetti család ma is a gyökereket jelenti számára. A nagyszülők a múlt század elején kerülhettek ide, Benedetti József és testvére, Szerafin nevéhez több kulturális- és sport jellegű újítás fűződik.

– Egykor a Hilbert-házban laktunk, a volt Gorkij utcában és a legtöbbet ott gyerekeskedtem – folytatja Dolák-Saly. – A Benedettiek alapították meg réges-régen az ETO boksz szakosztályát. A nagyapám pedig egykor a vízművek igazgatójaként tevékenykedett. Hát ezért is jövök mindig megkülönböztetett várakozással Győrbe, ahova annyi emlék köt. A modern idők szerencsére nem rontottak, hanem emeltek a városképen. Kedvenc helyeim közé tartozik ma is a Radó, az uszoda környéke, a vár tövében lévő ágyúsor, ahová gyakorta levitt a papa. A L'art pour l'art Társulat nyolcadik színházi estje turnészerűen járja körül az ország színpadait. A Pucér nők ruhában egyesíti az elmúlt előadások előnyeit, izgalmas a dramaturgiája, ami nagyrészt Szászi Móni munkája. A „röhögtetési mutatók” soha nem látott magasságba emelkednek.

A társulat törzshelye egyébként a Budapest Bábszínház, de a következő hetekben, hónapokban amolyan vándorszínészi életet élünk – így a művész. – Szerencsénkre telt házak előtt játszunk, a televíziók kreálta fal a társulat és a közönség között a színházi előadásokon abszolút átjárható. Sokan azt hiszik, hogy nem működik a társulat, mert nem vagyunk a tévében. A valóságshow-k miatt a kereskedelmi csatornákhoz nem férünk be, a Magyar Televízió pedig a köz- helyett az egyéni érdekeket kergeti. Ennek ellenére nem csüggedünk, mert az előadásokon találkozhatunk a közönséggel, akik nagyon hűségesek hozzánk. – A civil szférát érintve, Dolák-Saly annyit mondott el, hogy párja és társa Móni, a társulat tagja. A lánya, Sasa elfogadta már őket olyannak, amilyenek, bár Róbertre rászól néha a bevásárlóközpontban, hogy viselkedjen rendesen, ahogy egy komoly apához illik...

Harcsás

Kapcsolódó anyagok

CikkekCikkarchívum
Címkék: 2003 | Kisalföld
Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja