Keresés
Hol vagyok: dolak.hu > Média > Cikkek > Cikkarchívum

Kiskegyed: Kutya legyek – komolyan

2003. 07. 15.

Hogy mit meg nem képesek tenni a hírességek a kutyájukkal! Ünneplik a szülinapját, melíroztatják a feje búbján a szőrt, sétálni meg egyszer viszik az életben. Állati!

Név: Dolák-Saly Róbert

Foglalkozás: humorista

Kutya: Fanny, golden retriever

A népszerű humorista nem titkolja, gyermekkorában kutya szeretett volna lenni. – Egy-két barátom már tudta, hogy amikor kutyás hangulatban voltam, visszahoztam az eldobott fadarabot vagy radírt. Persze ezt csak a szobában játszottuk. Elég kényelmes típus voltam már akkor is, az udvaron nem vállaltam volna. Megtanultam kutya módra lihegni és szájcsattogni. Ma sem értem, miért volt ez olyan jó szórakozás nekem. Csak azt éreztem, hogy a kutyák viselkedésében van valami megkapó. Ezért utánoztam őket.

A vonzalom megmaradt. Fannyt, a golden retrievert ajándékba kapták. Egy barátjuk így próbálta enyhíteni szomorúságukat. Ugyanis korábbi kedvencük, Gréti, a német vizsla éppen 2001 karácsonyán pusztult el. Van három cicájuk: Lili, Pötyi és Marci és két törpepapagájuk is. Ha valamilyen ünnepet ülnek, az állatok is csemegéznek. Dolák-Salynak az az igazi idill, amikor tévénézéskor két macska fekszik rajta, miközben a kutyát simogatja.

– A hálószobában csak kivételes esetekben tartózkodhatnak az állatok. A cicák ugyanis mindig nyitogatják az ajtót, és ilyenkor nem lehet tőlük aludni. Aztán arra is volt már példa, hogy az engedékenységet egy kis „jelölgetéssel” honorálta egyikük, ami miatt aztán már szigorúbban vesszük a külön alvást. A kutya és a cicák egyébként szabadon járnak-kelnek a lakásban. Télen bent a helyük. A cicák néha összekapnak, csúnyán veszekednek. De ezt inkább fújással és kergetőzéssel rendezik le, mintsem valódi marakodással.

– Ilyenkor rájuk szólunk, és tudják, illik lezárni a vitát. Persze nem mindig fogadnak szót. Pötyi sokáig igen csúnyán vakaródzott, véresre kaparta magát. Később jöttünk rá, hogy nagy valószínűséggel az egyik eledelfajta okozta a betegséget. Azóta külön étrenden él.

– Egyszer a Lili cicát össze-vissza kerestük. Sehol sem találtuk. Szomorúan feküdtünk le. Másnap reggel láttuk, hogy az autónk szélvédőjénél kétségbeesetten nyitogatja a száját. Lili ordított, de senki nem hallotta a kocsiban nyávogó barátunkat. Valahogy beugrott az autóba, és véletlenül bezártuk.

Horváth Ágnes

Kapcsolódó anyagok

CikkekCikkarchívum
ÁllatrajzAz én volt állataim

Kapcsolódó linkek

Állatok
Címkék: 2003 | állatok | Kiskegyed
Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja