Keresés
Hol vagyok: dolak.hu > Média > Cikkek > Cikkarchívum

Színes Mai Lap: Dolák-Saly hülyeséggyűjteménye

2002. 10. 13.

Azt állítja, évek óta lógott a levegőben a könyv ötlete. Unszolták, gyűjtse csokorba a sok hülyeséget, amelyet itt-ott olvastak tőle.

- Már publikáltam ifjúsági lapban tíz évvel ezelõtt - meséli Dolák-Saly. Rovatom címe a Madáretető volt. Ezért kapta a kötet is ugyanezt. A könyv sok l'art pour l'art-os írást és rajzot rejt - magyarázza Robi, aki három képzelt bulvárlap cikkeit álmodta a könyvbe az Agyatlantisz nevű világból. Ahogyan illik a lapban, vannak belföldi, külföldi, rendõrségi, sport-, tudományos, és divatrovatok, képregények elmarháskodva. A szerzõ állítja, minden lapon fellelhetõ egy-egy mellbevágó meglepetés, s Arany János, Csokonai Vitéz Mihály, Schiller és más világhírû költõk ajánlják a kötetet.

- Komoly kutatómunkával megkerestem azokat a szépirodalmi utalásokat, amelyek még jóval megszületésem előtt engem méltattak. Arany János például így írt rólam a múlt században:

"Rémlik, mintha látnám termetes növését, Pusztító csatában szálfa-öklelését,"

Magam is jól szórakoztam a könyv írása közben, de nincs időm kipihenni a fáradalmakat, mert a társulat október közepétől a Bábszínházban játssza a Rigoletto avagy a rotterdami toronyőr címû estjét. Jövő év elején újabb munkának rugaszkodok neki, amely koncertprogram és egy lemez lesz. A színpadon újra "vasmacsóvá" válok.

-scherer-

Kapcsolódó anyagok

CikkekCikkarchívum

Kapcsolódó linkek

Madáretető
Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja