Keresés
Hol vagyok: dolak.hu > Média > Cikkek > Cikkarchívum

Színes Mai Lap: Macskával az ágyban

2002. 04. 07.

Dolák-Saly Róbert erőteljesen vonzódik az élőlényekhez. Nem csoda, hisz eredetileg biológiatanár volt. Mint azt megírtuk, még a múzsái is állatok. Kertes házban számos kedvencet gyűjtött maga köré.

Párjával, Szászi Mónival és kislányával közösen gondoskodnak három cicáról és egy kutyusról, bár Móni Robit is előszeretettel az állatseregletbe sorolja.

- Lili és Pötyi testvérek, elkérés által, még kölyökkorukban kerültek hozzánk. A harmadik macska az ablakon kopogtatott be egy szép napon. Móni azt mondta neki: ne gyere be, mert van már belőled kettő. A cica nem hitte el és egy óvatlan pillanatban beszökött. Móni kézben hozta a hálószobába, s kérdezte: ezzel mi legyen? Kivettem a kezéből, beraktam az ágyba, a válasz meg is született: a macska marad - magyarázza a szaporulat okát Dolák-Saly, aki még karácsonykor előző kutyája halála miatt szomorkodott, de barátai nemrég meglepték egy golden retriver kölyökkel. Most Fanny miatt éppen papucsmizéria van, s a család mezítláb mászkál. Az állatokat Móni kislánya, Sasa szokta elnevezni, a felnőtteknek ebbe nincs beleszólásuk.

- Volt egy csincsillapárunk is, de elajándékoztuk őket egy barátunknak, mert rájöttünk: nem tudunk kellõ szeretetet adni ennyi állatnak, pedig nekik ez a legfontosabb. Egyelőre állatstop van nálunk, pedig szívem szerint az összes kóbor állatot magamhoz venném, mert rengeteg szeretetet és energiát lehet kapni tőlük. Lili macsekom például rendszeresen a nyakamba tekeredik, amikor dolgozom, és olyankor telítődök energiával.

Scherer Zsuzsa

Kapcsolódó anyagok

CikkekCikkarchívum
ÁllatrajzAz én volt állataim

Kapcsolódó linkek

Állatok
Címkék: 2002 | állatok | Színes Mai Lap
Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja