Keresés
Hol vagyok: dolak.hu > Média > Cikkek > Cikkarchívum

Színes RTV: Dolák-Saly Róbert – Szászi Móni: Boborján

2004. 10. 11.

A tehetségnek ezer arca van, s olykor – nem túl gyakran – közülük egyetlen ember többet is viselhet. Mint például Dolák-Saly Róbert. Ez az alapvetően komoly, hivatásaiban (is) fegyelmezett ember zenél, énekel, meghökkentően mulatságos verseket ír saját (és felkérésre mások) dalaihoz, illetve alkot színpadra és olvasásra szánt szövegeket (ennek első, kötetbe gyűjtött válogatása, Madáretető címmel, 2001-ben jelent meg és eddig hat kiadásnál tart!), továbbá remek színész, görbetükör-jellemek kitalálója és megjelenítője.

Ki ne ismerné például Pandacsöki Boborjánt, a nagyszerű L’art pour l’art Társulat elképesztő arc- és testjátékkal megelevenített legendás hősét? E páratlan leleménnyel életre hívott figura viselt dolgairól a kezdetektől holnaputánig most született a „szülőapa” és társa, Szászi Móni Boborján című kötete, amely megint csak nagy hahoták forrása. Hát hogy is ne kacagna az ember például Pandacsöki úr jól ismert világcsúcsdöntési kísérletein, illetve ezk újabb változatain? A derék Boborján szerint ő A világ legolvasottabb embere, A jósok jósa, A legeslegfelidegesíthetetlen ember, ráadásul megalapította A Világ Legérdekesebb Dolgait Látott Emberek Klubját.

A könyv másik felében Szászi Móni meséi árulkodnak hősük hétköznapjairól, amelyek semmilyen szokásos mérce szerint nem vethetők össze a Boborjánon kívül világ mindennapjaival. További szavak helyett íme a recenzens minősítése: feltétlenül elolvasandó!

Kapcsolódó anyagok

CikkekCikkarchívum
Pandacsöki BoborjánPandacsöki Boborján
Címkék: 2004 | Boborján | könyv | Színes RTV
Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja