Keresés
Hol vagyok: dolak.hu > Média > Cikkek > Cikkarchívum

UPC magazin: Dolák-Saly mesél új könyvéről, készülő zenei programjáról és nagy kedvenceiről…

2005. 01. 01.

Zenélsz, szöveget írsz, színészkedsz, rajzolsz… Mit szeretsz a legjobban csinálni?

Ez mindig időszakos. Amikor sokat lépek fel a L’art pour l’art-al, akkor szívesebben zenélnék. Amikor stúdióban dolgozom sokat, akkor szívesebben irkálnék.

Gyerekként is „szereplős” voltál?

Persze. Az osztály bohóca voltam egyik barátommal együtt. Dunaújvárosban jártam gimnáziumba, és amikor feljöttünk Pestre, az egyik tanárom azt mondta, hogy aggódik, mert el fogunk veszni ebben a nagyvárosban, és jegyezzük meg, hogy bohóckodásból nem lehet megélni. Azóta érettségi találkozókon ezt a mondatot sokszor visszalöktük neki, azzal a kiegészítéssel, hogy nem csak hogy meg lehet élni, hanem egészen jól is… A barátom színész lett, én meg végül is „bohóc”…

Íróként is egyre többet találkozunk veled. Nemrégiben jelent meg Boborján című könyved. Figyeled az eladási listákat?

Én nem figyelem, viszont engem figyelnek mások, és mindig tájékoztatnak Ma valaki azt mondta, hogy a Libri-listán a hatodik.

A Madáretető is nagyon sikeres.

Igen, azt hiszem, a hatodik kiadásnál tart. 29 000 példányban fogyott. Úgy tűnik, hogy megtetszett az embereknek.

Mennyire fontos az emberek véleménye; a pozitív visszajelzések?

Fontos nagyon. Ilyenkor azt érzi az ember, hogy valami lényegi dologra tapintott rá. Nem örülnék, ha nem fogynának a könyvek. A Madártetető minden irányban átütötte a falakat. A kétkezi munkásoktól az egyetemi tanárokig nagyon sok helyről kapok visszajelzést. Gyakorlatilag mindenhol sikert aratott. Valamibe beletrafáltam, és azért fogalmazok így, mert engem is meglepett a könyv „karrierje”

A társulaton belül nem okoz feszültségeket, hogy külön utakon jársz?

Nem tudok róla. A többiek is sok mindennel foglalkoznak. Pl. ők is zenélnek más formációkban. Én a társulati munkán kívül most éppen egy zenei programon dolgozom.

Milyen típusú lesz ez a „zenei program”?

Biztosan lesznek benne L’art pour l’art-os elemek, de a régebbi, komolyabb hangvételű dalaim is visszaköszönnek majd. Rövidesen ki fog derülni…

Kapcsolódó anyagok

CikkekCikkarchívum

Kapcsolódó linkek

Boborján könyv
Madáretető
Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja