Keresés
Hol vagyok: dolak.hu > Média > Cikkek > Cikkarchívum

BAMA: Dolák-Saly: Boborján nagypofájú felnőtt lett

2010. 11. 30.

Az eredeti cikk megtekintése

A L'art pour l'art Társulat töretlen sikerének titkairól Dolák-Saly Róberttel beszélgettünk, az abszurd csapat pécsi fellépése kapcsán.

Hétfőn este a Pécsi Nemzeti Színházban lépett fel a népszerű humorcsapat. Dolák-Saly Róbert beszélt a L'art pour l'art Társulat nevében.

Mennyivel más felkészülni ma egy estre, mint volt a kezdetek kezdetén?

Nagyon pontosan tudjuk a munkamegosztást, ki mit csinál. Ki hány dalt ír, ki írja meg az adott jelenetet, vagyis mindenki hozzáadja a maga részét. Régen ez azért nem volt ennyire teljesen egyértelmű. Találkozgatunk, elküldözgetjük egymásnak, és a végén összeáll a műsor.

A közönség lassan hozzáedződött az efféle a l'art pour l'art-os humorhoz. Mennyire kell ezen egyszer-egyszer csavarni még egyet?

Úgy lehet érvényeset felmutatni, hogy mindig újat adunk a közönségnek. Nem egy kaptafára működik a társulatunk, hanem általában sok mindent találunk ki, biztos, hogy többet, mint ami általában elvárható egy humorcsapattól. Nekünk attól félni, hogy nem talál bennünk újdonságot a közönség, bízom benne, hogy nem kell. Eleve a kis találmányaink: a jelenetek, a dalszövegek, a zenék, a vetítések, stb. több életre is elegendőek lennének. Vannak, akik egy-egy karakterrel élik végig az életüket, mi sok más lehetőséget is biztosítottunk a magunk számára.

Hogyan hat a változó világ a műsorra?

Természetesen megérint bennünket is a környezetünk. Talán a dolgok hangvétele, keménysége, rapid volta tükrözi azt a kort, amiben vagyunk. Ha egy figurát kiemelhetek: Boborján 15-16 éve milyen ügyefogyott, magába forduló kis lény volt – ma már hihetetlenül nagy a pofája, szemtelen, és a műsorvezető nagyon igyekszik, hogy kiszolgálja a kénye-kedvét

M.K.

Kapcsolódó anyagok

CikkekCikkarchívum
Címkék: 2010
Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja